Kanoterna är tillverkade av inhemska trädslag såsom gran, ask och björk.  Alla trädetaljer impregneras med jungfrulig kallpressad rå linolja för att sedan ges 4 strykningar med båtfernissa.Träskrovet är klätt med bomullscanvas. Dukens vikt anpassas till hur kanoten sedan skall användas. Duken kan behandlas på två sätt. Antingen med traditionell s.k. filler och en marin ytfärg, eller med en blandning som till största delen består av dalbränd trätjära. Båda kan ges en slityta av schellack under vattenlinjen. Alla komponenter är av yppersta kvalitét och, där det är möjligt, naturvänligt tillverkade. Rätt omhändertagen kan en dukad träkanadensare gå i arv mellan generationer. "Lom" och "Solo 444" - designade i samarbete med Hans Friedel - är till skillnad från "Prospector 16" nya modeller, men har sina rötter djupt i den klassiska kanadensiska traditionen.

 

lomlina

 


Lom - för långfärd, fiske & jakt
Längd: 405 cm  Bredd: 95 cm  Djup: 30 cm   Lastkapacitet: 230 kg   Vikt: 23 - 26 kg

Storlommen (Gavia arctica) är kanske den fågel som starkast förknippas med väglöst land i norr. Det sägs att förr var lommens läte vägvisaren till paddelbara vatten när färden gick i okända och ännu inte kartlagda marker. ”Lom” är formgiven för den sortens färder.
Skrovet har så mycket lastförmåga det är möjligt för en så kort kanot att ha och samtidigt ha mycket goda egenskaper. Bredden gör att ”Lom”  upplevs som mycket stabil. En egenskap som borde tilltala fiskare och jägare. Lätt, stabil, lastdryg och manövrerbar. För en eller två paddlare.
 Byggkurs: SEK 19 800  Tjärbehandlad: SEK 23 500  Fillerbehandlad: SEK 24 500


 

sologustav


Solo 444 - för solopaddling
Längd: 444 cm Bredd: 74 cm Djup: 30 cm Lastkapacitet: 180kg  Vikt: 22-25 kg

Inspirationen till "Solo 444" kommer från näverkanoterna byggda av Maleciteindianerna. En svepande relingskurva och en generös "tumblehome" - insvängning i sidan -  gör den både vacker och funktionell. Perfekt för dagsturen samtidigt som lastkapaciteten också gör den användbar för längre färder.
Byggkurs: SEK 19 800  Tjärbehandlad: SEK 23 500  Fillerbehandlad: SEK 24 500


 

prospectorpole


Prospector 16´ - den perfekta allroundkanadensaren
Längd: 488 cm Bredd 84 cm Djup 36cm  Lastkapacitet: 350kg  Vikt: 30 - 34kg

"Prospector", först tillverkad av Chestnut canoe company i Kanada, är en av de mest spridda långfärdskanadensarna. Med sin väl tilltagna lastförmåga klarar den att bära paddlare, mat och utrustning för riktigt långa färder. Unika egenskaper i fors och höga vågor.
Enastående för solopaddling och kanotbalett.
Byggkurs: SEK 24 000  Tjärbehandlad: SEK 28 500  Fillerbehandlad: SEK 29 800